Receptek angolul

0

Az Internet uralkodó nyelve az angol, így érdemes recepteket is angolul keresni. A probléma az, hogy rengeteg a recept angolul, és bizonyos keresett ételeknek több ezer variációja létezik. Kérdés az, hogy melyiket érdemes kipróbálni, melyik honlap megbízható. Nos, mi már lassan két évtizede böngésszünk az amerikai, angol és ausztrál receptes oldalakat, így már létezik egy kedvenc receptek angolul listánk, ahová rendszeresen visszatérünk ötletekért. Ezt szívesen megosztjuk az alábbiakban..

Angol receptek

Az angol konyhának rossz a hírneve, mégis (vagy éppen ezért) London a világ  egyik gasztronómiai központja, és nem csupán Angliában bontakoznak ki a világ legjobb séfei, itt terjedt el a sztár séf (celebrity chef) kultusza. Az angolok előszeretettel nézik a TV-ben a sztár séfek heti programjait, miközben a mikróban felmelegített készételeket majszolják. Sok népszerű TV chef valójában nem is képzett szakács  – általában háziasszonyok, étel kritikusok, vagy sütés-főzés rajongók, akik autodidakta módon tanultak meg főzni.

A legnépszerűbb TVsztárrá vált séfek: Jamie Oliver, Gordon Ramsay, Heston Blumenthal, Marco Pierre White, Angela Hartnett, Rick Stein, Marcus Wareing, Gary Rhodes,
A legnépszerűbb TV sztárok: Nigella Lawson, Hugh Fearnley Whittingstall, Rachel Allen, Antony Worrall Thompson, Ken Hom, James Martin, Anjum Anand, Bill Granger (eredetileg ausztrál)

Sok séf  TV  műsorával párhuzamosan általában megjelenik egy könyv, a recepteket  1-2 év múlva publikálják a saját honlapukon. Például:

Ezeken az oldalokon további  nagyon jó recepteket lehet találni –  sztár séfek és menő éttermi séfek receptjeit:

Amerikai receptek

Amerikában kevésbé uralkodnak a sztár szakácsok, bár a gyorsételek szülőföldjén ez nem is csoda. Mégis az Internet tele van amerikai receptekkel – sokszor több millió találat van egy keresett étel receptjére, amelyek dzsungelében könnyen el lehet veszni. Így sokan Martha Stuarthoz fordulnak segítségért, aki az amerikai lifestyle királynője. Ezeken az oldalakon találhatók jó receptek- de vigyázni kell, arra, hogy többségük amerikai mértékegységeket használ:

Ausztrál receptek

Ha valami különleges ételre vágyunk, az ausztrál lapokon érdemes böngészni. Az ausztrálok a modern fúziós konyha legjobb képviselői, továbbá a grillezés mesteri.  Az alábbi oldalakon szuper egyszerű és finom ételek receptjei között lehet böngészni –  Donna Hay receptjeit már csak a fotókért érdemes átnézni!

A fenti oldalakon lehet böngészni, vagy specifikus recepteket keresni. Bár a receptek angolul íródtak, ezek általában könnyen érthetők és követhetők. Nemzetközi recepteket is lehet találni angolul.

Oszd meg!

A cikk írója:

Már "ezer éve" Angliában élek. Sikeresen beilleszkedtem az angolok közé, ugyanis itt jártam iskolákba, alapítottam családot, és telepedtem le. Jól ismerem az angol életmódot, stílust és szokásokat. London, a multikulturális metropolisz, az otthonom.

Hozzászólás